Noc na Sigorde bola búrlivá iba z pohľadu účastníkov SlovTek-u 2006

06.08.2006 Prešov

Sigord/Košice 6. augusta (TASR) - Uplynulá noc na Technoparty SlovTek 2006 na Sigorde pri Prešove bola búrlivá, ale iba z pohľadu zabávajúcich sa. Polícia ju...
Sigord/Košice 6. augusta (TASR) - Uplynulá noc na Technoparty SlovTek 2006 na Sigorde pri Prešove bola búrlivá, ale iba z pohľadu zabávajúcich sa. Polícia ju zo svojho pohľadu hodnotí ako pokojnú.

\"Naše sily a prostriedky boli síce bdelé a ostražité, ale použiť sme ich nemuseli\", zhodnotil situáciu pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru SR Martin Korch.
Spresnil, že okrem milovníkov techna, ktorí obsadili lúku v údolí pri sigordskej priehrade, na kopci za cestou sa zabávali aj prívrženci klasickej diskotéky. Obe skupiny spoločne tvorili počet asi 600 osôb. Hoci sa vzájomne navštevovali, k žiadnym výtržnostiam nedošlo.
Polícia predpokladá, že najmä zahraniční návštevníci sa už dnes popoludní začnú baliť a pripravovať na odchod. Opatrenia na mieste však trvajú a policajti zostanú na Sigorde až kým situácia ukáže, že ich prítomnosť nie potrebná.
Na východ Slovenska sa tento rok prišlo zabávať asi 300 mladých ľudí zo Slovenska, Čiech, Rakúska, Francúzska, Nemecka, Holandska, Belgicka, Veľkej Británie a Írska. Účastníci SlovTek-u oceňovali najmä voľnosť, atmosféru a energiu, ktorú takéto podujatie prináša. \"To sa nedá pomenovať, to je proste dobré... stretneš pár zaujímavých ľudí a vypočuješ si hudbu, ktorú máš rád\", povedal Braňo, ktorý pochádza z Továrneho, ale v súčasnosti pracuje v Prahe.
\"Myslím si, že všetko nezvyčajné, čo nikomu neškodí, je dobré. Toto je podľa mňa určite neškodná zábava a to, že sa pár zvieratiek vyplaší, podľa mňa nič neznamená, pretože každý deň tento svet produkuje toľko špiny a hluku, že tie tri dni v prírode ničomu nemôžu uškodiť\", dodala 27-ročná Saša zo Sniny.
 

Vyberte región

mark